пʼятницю, 24 березня 2023 р.

Щоб навчатись було легко!

 Година спілкування, на тему:

 «Щоб навчатись було легко».

 Мета зустрічей, психолога з учнями, була ознайомити їх із поняттями «візуаліст», «аудіаліст», «кінестетик», які визначають три психологічні типи особистостей за особливостями сприйняття і запам’ятовування нової інформації; навчити основних методів і прийомів тренування пам’яті, спостережливості; виховувати в учнів прагнення до пізнання саморозвитку. 

Також на занятті проводили тестування, щоб визначити у який спосіб  кожному учню легше сприймати нову інформацію, що в подальшому допоможе досягти успіхів у навчанні. 

Детально познайомилися з одним, із головних, психічних процесів – пам’яттю, яка відіграє важливу роль у збереженні і відтворенні наших вражень, знань, відчуттів. Учні визначили  свій рівень запам’ятовування.

І обов’язково були надані рекомендації учням, щодо навчання та запам’ятовування матеріалу.

Візуалісти краще засвоюють інформацію, якщо її представлено у вигляді таблиці, графіка, схеми. У людей цього типу гарна зорова пам’ять, і для того, щоб запам’ятати новий матеріал, їм необхідно ретельно прочитати параграф, скласти план до нього або, якщо необхідно, намалювати схему. 

Аудіалісти краще засвоюють інформацію на слух. Докладні розповідь і пояснення учителя для їхньої пам’яті більш прийнятні, ніж читання підручника. А щоб добре запам’ятати надрукований текст, аудіалісти зазвичай читають його вголос. Кінестетикам, щоб добре засвоїти новий матеріал, потрібно застосувати його на практиці. Так, наприклад, правила правопису кінестетики запам’ятовують, виконуючи відповідні вправи, а формули або теореми — розв’язуючи задачі.







З Днем Державного Гімну,Україно!

  10 березня українці відзначають День Державного Гімну України, одного з головних символів держави поряд із прапором і гербом Відзначення ...